Upoznajte Sanju Upoznajte Martinu

• Učiteljica keramike •

Dobar dan!

Moje ime je Tatjana Oreški. Rođena sam u Tuzli. Priroda i šume oduvijek su bile važne u mom odrastanju. Svaki slobodan trenutak sam provodila na skijanju i trenirala. Sve je to odredilo moje školovanje i razvoj.

Pohađala sam klavir, osnovno obrazovanje, ples u srednjoj školi, a sve je to pratilo bavljenje bakrorezom i linorezom u ateljeu profesora Đerkovića. Svi su se iznenadili kada sam upisala poljoprivredni fakultet, ali ja ne. Sada vidim poveznicu jer je ljubav za umjetnost, zemlju i glinu samo rasla.

U Samoboru otkrivam radionicu kod Gizele i novi svijet gline. Keramika je postala novo područje izražavanja. Česta percepcija kod ljudi je skulpturalna ili uporabna.

Danas sam majka Erice i Fedora i plovim već 32 godine sa suprugom Željkom. Posvetila sam se obitelji i njihovom rastu. Sva svoja znanja, ljubav i razumijevanje sam im pokušala prenijeti. I tu su početci Nove škole, jer tako sam zamišljala razvoj djece kroz glinu i ljubav.

Radionice mogu biti oblik psihoterapije. Čar kreativnog stvaralaštva da nas potiče na izlazak iz zone komfora i otkrivanje vlastitih mogućnosti. Djeca se iznenade onim što naprave, a to je znak svojevrsnog otvaranja prema sebi.