Upoznajte Valentinu Upoznajte Branimira

• Učiteljica engleskog jezika •

Dobar dan!

Moje ime je Mia Matešić i imam 26 godina.

Rođena sam u Zagrebu, a u Samoboru živim od svoje 6 godine. Nakon osnovne škole Bogumila Tonija, upisala sam srednju Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu s ciljem da postanem arhitektica. U 4. razredu došlo je vrijeme stvaranja maturalnog rada te sam odabrala temu projektiranja dječjeg vrtića. Kroz mjesece istraživanja o radu odgojiteljica, shvatila sam da želim raditi s djecom. Tada sam sam upisala Učiteljski studij s engleskim jezikom u Zagrebu. Prilikom upisa trebali smo odabrati smjer ili modul te sam bez razmišljanja odabrala engleski jezik. Učim ga još od vrtićkih dana i to mi se baš činilo kao dobar spoj za moje buduće zanimanje. Fakultetski dani su završili vrlo brzo, a kroz godine učenja i stvaranja novih navika upoznala sam pojam alternativnih škola. Jedva sam čekala drugi semestar 4. godine da upišem izborni predmet Montessori pedagogija. Tako se rodila motivacija da radim na jedan drugačiji način od onog kojeg sam susretala u školama na praksi.

Kao osoba sam vesela i optimistična, ponekad sramežljiva na prvu. Volim provoditi vrijeme u prirodi, pogotovo uz dobru ekipu i gitaru. U slobodno vrijeme obožavam kuhati i raditi slastice, slušati glazbu i pjevati (sama u autu). Volim i putovati, istraživati nove kulture, proučavati umjetnost i arhitekturu.

Rad Nove škole pratim od samih početaka, dok je to još bila dobro razrađena priča koju su Irijanda i Martina predstavljale javnosti u centru za mlade Bunker. Bila sam fascinirana tom idejom drugačijeg školovanja i jako me zanimalo kako će to sve izgledati. Kroz studiranje sam imala i priliku odrađivati stručno-pedagošku praksu baš ovdje, u Novoj školi. Tada sam već znala da mi je ovdje mjesto i da tu pripadam. Veselim se istraživanju, učenju i stvaranju nekih novih priča, pogotovo onih koje uključuju poučavanje djece da budu ono najbolje što mogu, uz našu podršku.