Upoznajte Filipa Upoznajte Valentinu

• Učiteljica matematika i informatike •

Moje ime je Jasna Živić Blažević.

Cijelo sam djetinjstvo provela u Zlatnoj dolini i dan-danas sam ponosna Slavonka s prebivalištem u Samoboru. Osnovnu i srednju školu završila sam u Požegi, a zatim se uputila na studij matematike i informatike u Osijek. Tijekom osnovne i srednje škole intenzivno sam se bavila košarkom i kroz sport sam jako zavoljela druženja s prijateljima i putovanja. Jedna od zanimljivosti iz mojih đačkih klupa jest činjenica da sam prva učenica u 300 godina staroj Gimnaziji u Požegi koja je maturirala na temi iz Tjelesne i zdravstvene kulture. Tih se đačkih dana rado sjećam pa sam vjerojatno zato odlučila provesti i svoj odrasli život u školi.

Moji su najveći uzori u životu mama i tata jer su brata i mene čuvali od svijeta kad je bilo potrebno i izlagali svijetu kad nije. Zahvaljujući obitelji, imala sam privilegiju putovati po svijetu, svugdje po malo, od Švedske do Japana i Australije. Ta su me iskustva uvelike obogatila i pružila mi sasvim novi pogled na svijet oko nas.

Danas sam ponosna majka dvoje djece koji su mi inspiracija za stalno učenje novih i nepoznatih stvari. Od mame sam naslijedila ljubav prema kuhanju i pečenju kolača pa slobodno vrijeme najčešće provodim u gurmanskom druženju s obitelji i prijateljima.

U svojem radu kontinuirano mentoriram učenike natjecatelje koji postižu zapažene rezultate na raznim vrstama matematičkih natjecanja (ekipna, individualna). Volim istraživati nove metode poučavanja i smišljati načine kako da djeci olakšam učenje i odrastanje u ovim zahtjevnim vremenima. Iako već 16 godina radim kao učiteljica matematike u osnovnoj školi, Novu školu smatram velikim izazovom i jako joj se veselim!