Upoznajte Dariju Upoznajte Mariju

• Učiteljica razredne nastave •

Bok, bok!

Moje ime je Ema, imam 26 godina i učiteljica sam razredne nastave. Kao mala, uvijek sam sjedila u prvoj klupi i pomno gledala sve što moja učiteljica radi, zapisuje i ocjenjuje. Sirota žena vjerojatno nije mogla disati od mene, ali usadila mi je ljubav prema ovom pozivu i na tome ću joj uvijek biti zahvalna.

Osim što uživam u pripremi nastave za učenike, jako volim organizaciju i administraciju pa ćete me često vidjeti okruženom hrpicom papira, planova, imenika i dnevnika. Uživam u tome!

Svoje slobodno vrijeme volim provoditi vani pa tako često šetam sa svojim psom Thorom, a ako je vrijeme za sklupčati se pod dekicu sa dobrom knjigom, društvo mi pravi moja crna mica Ravena.

Volim i ručni rad, astronomiju, pečenje kolača (i svega što je slatko), cvijeće i šljokice. To je sve što mi trenutno pada na pamet, ali sigurna sam da toga ima more…

Završila sam Učiteljski fakultet u Zagrebu i službeno sam učiteljica razredne nastave s pojačanim Engleskim jezikom. Trenutno studiram i na Institutu za waldorfsku pedagogiju sa željom da postanem waldorfski pedagog te da u nastavi implementiram elemente drugačijih pedagogija.

Kako sam prošla tradicionalno obrazovanje, samostalno se upoznala s waldorfskom pedagogijom, u Montessori pedagogiju zaljubila sam se po dolasku u Novu školu. Odjednom su mi konkretni materijali dobili smisao i oduševio me pristup djeci, način rada, sloboda i demokracija koji vladaju školom. Primivši po prvi puta kvaku ulaznih vrata škole, znala sam da je ovo škola za mene i moje novo radno mjesto. Tako je i bilo, a ostalo je povijest…