Upoznajte Branimira Upoznajte Roberta

• Učiteljica povijesti i geografije •

Moje ime je Ivona Turčić. Rođena sam u Zagrebu, kao ponosna purgerica i prvo dijete u veseloj i zabavnoj obitelji u kojoj sam kasnije dobila brata, sestru i nekoliko pasa. Kao nastarije dijete prvo sam naučila šefovati, ali i paziti na mlađu braću. Vrlo rano sam progovorila i od toga dana uživam u pričanju i slušanju priča, odakle moja ljubav prema povijesti i pričama iz cijelog svijeta. Svašta me zanimalo pa sam se tako kroz život okušala u ritmici, plivanju, odbojci, skijanju, rolanju i klizanju.

Danas svoje slobodno vrijeme najradije provodim u planinama, otkrivajući staze i puteve, stare utvrde i gradove, kao i u svom vrtu na balkonu. Završila sam povijest i pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Rijeci i Zagrebu, ali učenje za mene nikada ne završava pa svake godine redovito upisujem po nekoliko tečajeva, radionica i edukacija kako bi se i dalje razvijala i usavršavala. Volim povijest i sve ono čemu me naučila, mislim da svatko od nas može uživati na svoj način u putovanju kroz povijest samo ako joj dopusti da ga uvuče u svoja beskonačna prostranstva, a jedina karta koja vam treba za to putovanje je znatiželja. Ljutim se samo sa svojim čilijima u vrtu, vesela sam i humoristična pa me često prati smijeh i dobro raspoloženje.

Nova škola novo je poglavlje u mojoj avanturi i znam da će biti izazovno, inspirativno i poučno kako za mene tako i za moje kolege i učenike. Učeći djecu uživam u stvaranju i kreiranju sadržaja kojima pratimo kuda njihovi putevi kreću, kroz najinteresantnije priče koje će tek njihovi životi napisati...